cropped-cropped-logo-geel-120x120-1.png

Nieuwsbrief 10-2023

Nieuwe start

De opening met de Japanse zoektocht zit erop en de eerste lessen zijn weer gestart. Gelukkig waren de weergoden ons dit jaar wel goed gezind en kon het fijn doorgaan. In groepjes mochten zij door de wijk op zoek naar de Japanse vossen met opdrachten en om een puzzelstukje te verdienen. Ze gingen op zoek naar judoka’s, ranjapost, Japanse theeceremonie met dames in kimono’s, een schilder die een Koi karper aan het schilderen was, die Koi karpers lagen eveneens in de vijver waar ook het canvas schilderij gemaakt kon worden en waar een ijsje niet ontbrak. Een Sudoka puzzelaar, Japanse fotograaf en verschillende spellen. Dank aan alle vrijwilligers die ermee voor gezorgd hebben dat het door kon gaan en natuurlijk ook de enthousiaste judoka’s die meededen.
Groepswisselingen

Tweemaal per jaar bekijken de trainers welke judoka’s doorschuiven naar een andere groep. We kijken naar de ruimte en bezetting in elke groep en natuurlijk naar de judoka zelf, qua persoon, niveau, maar zeker ook naar vriendjes of hun trainingsmaatjes. Leeftijd in combinatie met groep zoals we dit jarenlang hanteerden, is vanaf de coronaperiode veel minder van toepassing.

Bij judo blijf je niet "zitten" als je in dezelfde groep blijft trainen. Alle judoka's krijgen de technieken die ze moeten kennen voor een volgende band of slip, ongeacht in welke groep ze zitten.

Momenteel zijn de groepen niet zo heel erg groot. En kwamen er afmeldingen nadat de trainers de groepen al opnieuw hadden ingedeeld. Ook zijn er verschillende judoka's die 1x in de week kunnen trainen i.p.v. 2x dus dan wordt de ene trainingsdag drukker bezocht dan de andere. Dit is voor de trainers soms wel lastig om van tevoren in te schatten.

Met name groep 3 en 4. Als je bijv in gr 4 op maandag mag judoen maar al een andere training hebt van bijv. voetbal of basketbal, dan mag je ook komen trainen op dinsdag in gr 3, geen enkel probleem. Of op vrijdag niet kunt en zaterdag wel. Stuur even een mail naar bernie@budoclubschijndel.nl en dan leggen wij t goed vast zodat de groepsleiders dit ook weten.
Ook voor overige trainingsvragen mag je natuurlijk mailen.
Bernie tijdelijk afwezig

Vanaf september vorig jaar heeft Bernie rugklachten gekregen en deze zijn in de loop van 2023 steeds verergerd waarbij ook uitstraling naar been en voet kwam kijken. Met veel bewegen, rusten en de nodige pijnstillers en steeds verzwaren heeft zij het lang kunnen uitstellen echter tegen het einde van het seizoen viel het niet meer mee.
Gezien de wachttijd konden we met de trainers alvast de vervanging bedenken. Lijkt voor de hand liggend maar voor alle trainers in onze vereniging is het een uit de hand gelopen hobby die ze allemaal met heel veel plezier doen echter wel naast hun werk.

Vorige week is Bernie geopereerd aan een hernia en het herstel gaat tot nu toe de goede kant op. De komende tijd worden op dinsdag de lessen gegeven door Rik de Crom, Anouk en Lars. Op zaterdag door Rik de Greef en Anouk. Indien nodig staan andere trainers nog backup.
Ippon training

Er staan alvast 3 trainingen op het programma, donderdag 5 oktober, 2 november, 7 december. Dit is voor judoka's die gemotiveerd zijn om hard te werken aan conditie en ook graag wedstrijdtips en -technieken willen oefenen. In de groep zelf wordt een opsplitsing gemaakt van niveau beginners / gevorderden.


Als je al eerder hebt meegedaan dan zit je al in de ippongroep, graag een bericht naar Bernie via onderstaande knop om je weer aan te melden.

Indien een judoka eerder twijfelde of er nog niet aan toe was, misschien intussen wel het juiste moment. Stuur dan eveneens een bericht naar Bernie voor aanmelding.

Het is een keer in de maand en de kosten voor deze speciale training zijn in totaal € 9
Regio toernooien

Op het mededelingenbord in de dojo komen de uitnodigingen te hangen van de regiotoernooien zodra het inschrijven kan beginnen. Bij elk regiotoernooi mogen er 20 deelnemers per club meedoen. Bij de groepsleiders kun je een envelop vragen en zij zorgen voor de weging.

Deze toernooien zijn op zondagmorgen meestal van 9.00 tot 13.00 uur. Per groep duurt het ongeveer 1 uur. Ze starten met de jongste judoka's, m.u.v. Veghel zij draaien het om en beginnen altijd met de oudste. Er zijn altijd coaches om de judoka's te begeleiden. Als een judoka nog niet eerder heeft meegedaan en het een keer wil proberen dan overleg even met de trainers.

Veghel 8 oktober, inschrijven is gestart
Boekel 5 november, ideaal als je voor de eerste keer wil meedoen
Berlicum 10 december
Jubileumjaar 2024

In 2024 bestaat onze vereniging 60 jaar en dat willen we niet zomaar voorbij laten gaan. We zijn met enthousiaste vrijwilligers een invulling aan het bedenken voor gedurende het jaar. Noteer alvast in je agenda, judokamp zal zijn in het weekend van 31 mei / 1 en 2 juni 2024. Data voor de andere activiteiten volgen zo snel mogelijk.
Rabo Club Support

Ook dit jaar kunnen leden van Rabobank Meierij & Maashorst bij Rabo Club Support weer hun stem uitbrengen. Stemperiode is van 4 september tm 26 september

Alvast bedankt voor je stem!!
Sjors Sportief/proeftrainingen

Ken jij iemand die ook graag wil komen judoën? Er zijn meerdere mogelijkheden om een proeftraining te doen. Tijdens de normale trainingen of via de speciale Sjors Sportief trainingen.

Laat ze een mail sturen naar info@budoclubschijndel.nl

Wat?
Judo is een super leuke sport voor jongens en meisjes, jong en oud! Goed voor de motoriek, soepelheid, respect voor elkaar, leren samenwerken en het geeft zelfvertrouwen in je eigen doen en laten. De lessen hebben veel structuur met daarin afwisselende spel- en trainingsvormen.
De Sjors oefentrainingen worden op 2 woensdagavonden gegeven. Kom meedoen om te kijken of het een sport voor jou is. Kijk voor de gewone trainingsdagen en groepen op onze site www.budoclubschijndel.nl. Als je op deze avonden verhinderd bent, kun je een mail sturen naar info@budoclubschijndel.nl voor overige mogelijkheden. Je mag altijd twee weken vrijblijvend komen oefenen.

Voor de proefles is een lange jogging- of trainingsbroek voldoende, de club zorgt voor een jas en band.

Wanneer?

4 oktober 2023 van 18:00 tot 19:00 uur
11 oktober 2023 van 18:00 tot 19:00 uur
Sponsorbord Vrienden van Budoclub Schijndel

Voor slechts 50 euro per jaar kan uw bedrijf vriend van Budoclub Schijndel worden. Aanmelden kan via bestuur@budoclubschijndel.nl of via Bert in de dojo. Bij de jaarlijkse clubloterij wordt de bedrijfsnaam ook op het lot vermeld.

Vrienden van Budoclub Schijndel, Sponsors

Help je mee?

Sponsorkliks!


Door op onderstaande link te klikken gaat u naar de website van Sponsorkliks. Als u daar doorklikt naar de webwinkel van uw keuze en u doet daar vervolgens een aankoop dan ontvangt Budoclub Schijndel hiervoor provisie. Deze wordt beschikbaar gesteld aan onze AC. Dus hoe meer u op deze manier besteld bij uw favoriete webshop, hoe hoger het bedrag dat de AC ontvangt! Daar worden weer leuke dingen mee gedaan voor judoka’s.

Je kunt deze link ook in je favorieten zetten of als startpagina op je telefoon. Zo vergeet je het niet om de Budoclub Schijndel te sponsoren.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=8000&mc=app&cn=nl&ln=nl

Schermafbeelding 2022-09-04 om 20.11.59
Email Marketing Powered by MailPoet