Dinsdag 29 november bracht Sinterklaas en zijn pieten en bezoek aan onze dojo. Uiteraard werd er door de jonge judoka’s aan Sint en zijn pieten een demonstratie gegeven van wat zij in het afgelopen jaar hebben geleerd. De judo koprol, het inzetten, een staande wedstrijd en zittende wedstrijd, alles kwam voorbij. Uiteraard werden er ook liedjes gezongen voor Sinterklaas en ook de pietenpolonaise kwam voorbij.

Bijzonder moment

Tijdens het bezoek was er ook een bijzonder moment. We namen afscheid van Marga en Hannie van de Activiteitencommissie. Zij hebben aangegeven om per 1 januari na 22 en 28 inzet als vrijwilliger te willen gaan stoppen. Sinterklaas kon dit natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan en stond samen met voorzitter Yvonne stil bij dit naderende afscheid met complimenten voor beide dames. En Sinterklaas is Sinterklaas niet als hij voor beide dames geen cadeau bij zich zou hebben. Uit handen van de voorzitter ontvangen Marga en Hannie ook nog een mooie bos bloemen.

Cadeautjes
Na het afscheid van Marga en Hannie en heel veel gezelligheid was het dan toch echt tijd voor de cadeautjes. Fluitpiet zorgde ervoor dan alle judoka’s samen de cadeautjes op gingen halen bij de dames van de AC. Toen de cadeautjes bij de Sint waren mochten de kinderen, maar ook de leden van de AC, de trainers en bestuursleden even bij Sinterklaas komen om hun eigen cadeau in ontvangst te nemen. Op signaal van Fluitpiet mocht iedereen tegelijkertijd zijn cadeau uitpakken, maar ook netjes het inpakpapier weer opruimen.

Tijd van komen tijd van gaan

Ondanks dat het weer enorm gezellig was is er natuurlijk een tijd van komen en van gaan. Onder het zingen van het bekende lied “dag Sinterklaasje daag” vertrokken Sint en zijn Pieten met de belofte dat zij ook volgend jaar de dojo weer zullen bezoeken. Fluitpiet liet nog wat snoepjes achter in de kleedkamer waar de judoka’s nog heerlijk van genoten hebben.