Allebei de judoka’s deden voor de eerste keer 1e dan / zwarte band examen en mochten beiden na afloop de felbegeerde zwarte band in ontvangst nemen van hun trainers. Jill en Anouk waren elkaars partner voor de grondkata. Rik de Crom was de partner voor Jill voor de staande technieken en het grondwerk. En Anouk liet deze onderdelen zien met partner Danny Bolwerk. Na afloop van beide examens mochten ze bij de vier examinators komen en kregen ze het goede nieuws te horen dat ze beiden voor alle onderdelen waren geslaagd.

Jill is 8 jaar geleden begonnen bij de Gestelse Judoclub. Na een jaartje wilde ze extra gaan trainen omdat ze meer aan wedstrijden ging doen en kwam ze bij Budoclub Schijndel terecht. Toen ze lekker draaide op de regiotoernooien ging ze ook steeds vaker meedoen aan bondstoernooien. Nadat ze haar bruine band had gehaald, wilde ze eerst haar 100 wedstrijdpunten halen om daarna zwarte band examen te gaan doen. Echter nadat ze haar elleboog had gebroken en ze met de blessure bleef kampen, besloot ze afgelopen jaar om voor een technisch judo examen te gaan. Samen met Anouk ging ze trainen voor de grondkata. En daarnaast trainden ze met Rik en Danny voor de overige technieken.

Anouk is vanaf 6 jaar lid van Budoclub Schijndel maar was voor die tijd van kleins af aan op de judomat te vinden. Met een judo opa en moeder als trainster op de mat, ging dit vanzelf. Anouk heeft t/m haar 13e aan veel regionale judo toernooien deelgenomen maar besloot twee jaar geleden dat ze liever verder ging met technisch judo. Daarnaast geeft ze al wat jaartjes de judoka’s van 6 t/m 9 jaar les als assistent trainster. Haar bruine band had ze al enige tijd maar aangezien je pas examen mag doen vanaf je 16e of in het jaar waarin je 16 wordt, had ze de tijd om zich goed voor te bereiden voor het examen. Als een van de jongste judoka’s mocht ook zij de zwarte band in ontvangst nemen.

 

De huldiging door voorzitter Tom Dissel heeft afgelopen maandag plaatsgevonden. Hierbij deed Tom een mooi woordje over Jill en Anouk, hoe ze zijn begonnen en dat het harde trainen dit mooie resultaat heeft opgeleverd. Daarna kregen ze een mooi judobeeldje als aandenken, een bos bloemen en luid applaus van groep 5 en 6 en het publiek.