Afgelopen zondag gingen coaches Danny en Rik met een groep judoka’s naar St Michielsgestel voor het regiotoernooi.
Sjef v Eerd wist zich goed staande te houden in de eerste wedstrijden en scoorde 2x een mooie wazari. Bij zijn 3e partij ging het lange tijd gelijk op, maar Jayden bleef aanvallen, zodat de winst naar hem ging door een beslissing van de scheidsrechter. Zijn laatste partij won hij weer overtuigend met een wazari, waardoor hij de prachtige 1e plek wist te bemachtigen.

Jayden Putmans was de 1e partij nog niet helemaal wakker, want hij zag zijn tegenstander niet aan komen en lag zo op zijn rug te kijken. Daarna was hij goed wakker geschud, want in zijn 2e partij ging hij er vol in en wist de tegenstander met een ippon te verslaan. In zijn 3e partij had hij de smaak te pakken, maar wist helaas geen punt te pakken. Door zijn sterke 2e partij, behaalde hij een mooie 2e plek.

Julian den Boer en Sven van de Veer zaten bij elkaar in de poule. En daarbij nog 2 andere jongens met een blauwe band. Hier zie je dat de ervaring zwaar weegt en de partijen tegen hen werden dan ook met een ippon verloren. Bij de partij tegen elkaar zie je dat de jongens aan elkaar gewaagd zijn. Sven wist de wedstrijd zijn kant op te sturen en won met een wazari. Beide een gedeelde 3e plek en een ervaring rijker.

Daan van de Heuvel had lekker uit kunnen slapen, dus kon er fris tegenaan. Zijn 1e partij wist hij dan ook sterk te beginnen en won met een ippon. In zijn 2e partij ging het ook snel, maar helaas in zijn nadeel. Bij zijn 3e partij was de tegenstander een beetje lastig doordat hij telkens met gestrekte armen speelde. Hier deed de scheidsrechter helaas niets aan. Daan wist toch op een andere manier te werpen en scoorde met een wazari. In zijn laatste partij won hij weer overtuigend met een ippon. Een mooie 2e plek voor Daan.

Jens Broeren deed voor de eerste keer mee. Hij heeft zijn wedstrijden verloren maar wel hard gewerkt. Zijn laatste wedstrijd won hij net niet.

Tjeu van Eerd won zijn eerste wedstrijd met een waza-ari met een houdgreep er achteraan. Daarna een ippon gescoord met een mooie heupworp. Voor de eerste plaats moest hij tegen Skip van Geffen en deze wedstrijd won Tjeu met een waza-ari. Skip heeft het de eerste wedstrijd moeilijk gehad en won op scheidsrechter beslissing. In de tweede wedstrijd won hij met een houdgreep. Hij werd keurig 2e.

Jelte Scheepers verloor zijn eerste wedstrijd maar kwam daarna goed terug met een ippon uit een houdgreep. en won zijn laatste wedstrijd met een waza-ari.