Afgelopen zaterdag 16 maart vonden in Gilze de judo dangraden examens plaats. Danny Bolwerk en Rik de Crom namen voor de eerste keer deel aan de 2e dan examens en slaagden beiden in een keer voor alle onderdelen.

Danny was als eerste aan de beurt en later zijn trainingspartner Rik. Een zwaar examen van ruim een half uur. Gelukkig zaten er een paar examens tussen voordat Rik examen moest doen.

Ze begonnen met  vijf series kata. Dit is een vorm van technieken, waarbij je elke worp zowel rechts als links moet laten zien. Daarna moesten zij de overname kata laten zien. Hierbij valt de ene judoka aan en de andere neemt met mooie spectaculaire worpen over. Als derde onderdeel moesten ze staande technieken maken die in het Japans gevraagd werden door de examencommissie. Als laatste moesten ze de grondtechnieken uitvoeren met zoveel mogelijk acties en reacties, armklemmen en verwurgingen. Tijdens het examen hebben zij de benodigde technieken goed uitgevoerd volgens de examencommissie. De judoka’s hadden er bewust voor gekozen om tussendoor niet de uitslag te krijgen maar pas na afloop van beide examens. Zij mochten uit handen van trainer John de nieuwe band in ontvangst nemen en daarna hun diploma ondertekenen.

Gefeliciteerd Rik en Danny en ook trainers van harte met deze mooie prestatie.