Gezellige zwarte pieten drukte op de judomat

De judoka’s hebben weer genoten van het bezoek van Sinterklaas, Fluitpiet en Trubbelpiet. Ruim 50 judoka’s van 6 t/m 9 jaar waren naar de dojo gekomen. Ze begonnen met het spel “drie is teveel” op een volle mat. En daarna hebben de judoka’s sinterklaasliedjes gezongen, Tijme, Tijn, Dounia, Jidde zongen het voor door de microfoon en de judoka’s zongen enthousiast mee. En Sinterklaas en de zwarte pieten werden warm onthaald met ‘Sinterklaasje kom maar binnen”.

Voordat Sinterklaas een welkomstwoordje kon doen, hadden de zwarte pieten de microfoon al te pakken. Nadat ze met hun grappen waren begonnen, vroeg Sinterklaas toch eerst even of hij aan het woord mocht. Het viel Sinterklaas op dat de judozaal weer netjes opgeknapt was met de geschilderde muren, wij zijn er intussen al weer aan gewend maar vorig jaar tijdens hun bezoek moesten de muren nog drogen voordat er weer een laagje rode verf op mocht.

Trubbelpiet gaat bij terugkomst in Spanje met pensioen dus het was de laatste keer dat hij bij ons op bezoek was. Volgens Fluitpiet zou hij graag nog één keer willen judoën. Daar dacht Trubbelpiet toch wel een beetje anders over maar hij liet zich niet kennen. De judobroek zakte maar liefst 2x af maar hij durfde toch de mat op. Hij had vanaf de tribune even goed kunnen kijken naar de demonstratie van de judoka’s die ze gaven voor Sinterklaas en Fluitpiet.
Fluitpiet stelde voor dat hij een wedstrijdje tegen trainer Danny met een zwarte band zou doen, Trubbelpiet moest even slikken. Hij gooide het snel met Danny op een akkoordje en hij gooide Danny meteen met een beenworp in een ippon. Danny gewoon nog even een tikkie sturen naar Spanje 😉 Daarna was het de beurt aan Saartje. Fluitpiet adviseerde Trubbelpiet om haar bij d’r oren te pakken waar ze haar nieuwe oorbelletjes netjes afgeplakt had voor de veiligheid. Maar Saartje was veel sneller dan Trubbelpiet en voordat hij het wist lag hij al op zijn rug. Een derde wedstrijdje ging hij daarna maar niet meer aan.

Lekker dansen op de muziek, met z’n allen springen van links naar rechts, dat gaat hem wat beter af.

Alle judoka’s mochten nog naar voren komen om Sinterklaas een hand te schudden en het cadeau in ontvangst te nemen. Nog even dansen met z’n allen en daarna Sinterklaas met de pieten uitzwaaien.

De judoka’s, trainers, assistent trainers, de activiteitencommissie en veel toeschouwers hebben genoten van een hele leuke avond. Het filmpje van het dansen is al te zien op onze Facebookpagina. Klik op onderstaande link om in het fotoalbum te komen, met dank aan de fotograaf die de foto’s heeft gemaakt.

Sinterklaas bezoekt de Budoclub – album 01:

Sinterklaas bezoekt de Budoclub – album 02: