De eerste buitentrainingen zitten erop. Aangezien we de training voor groep 1 t/m 3 moesten annuleren vanwege de slechte weersvoorspelling, mochten de trainers en judoka’s van groep 4, 5 en 6 op maandagavond het spits afbijten. Ze hebben getraind in 2 groepen op het mixveld aangezien daar verlichting is.

Voor groep 1, 2 en 3 was de start deze keer heel wat beter dan de week ervoor namelijk met een stralend zonnetje, blauwe lucht en winterse temperatuur. De laagjes kleding zijn niet overbodig en als het nodig is, kan er altijd nog een laagje uitgedaan worden. Een veld was er uitgezet op het grote grasveld en op het blauwe zeil konden val en rol oefeningen gedaan worden.

Waar we de komende tijd helaas ook nog mee te maken hebben, is dat er ook onder de jongere kinderen heel wat besmettingen of klachten zijn waardoor er kinderen in quarantaine zitten of in afwachting zijn van uitslagen. Hierdoor kan de opkomst uiteraard ook wat lager zijn en sommige judoka’s beoefenen ook meerdere sporten waardoor ze een keuze moeten maken.

Voorlopig kiezen we er voor om zowel op maandag als op zaterdag om de judoka’s in één groep te laten trainen. Gezien het aantal deelnemers en het feit dat er genoeg trainers bij zijn, kan de totale groep makkelijk opgesplitst worden indien het drukker wordt en er is daar ruimte genoeg.

Dus let op :

De training is op maandagavond van 18.30 -19.15 uur groep 4, 5 en 6  (en eventueel aanvulling van groep 3 die verhinderd zijn op zaterdag)

En op zaterdagochtend van 10.30 – 11.15 uur groep 1, 2 en 3  (en eventueel aanvulling van groep 4 die verhinderd zijn op maandag)

Nog even ter herinnering:

Je mag je Dopper of bidon met je naam meenemen. Graag thuis naar de toilet gaan. Denk aan de laagjes kleding. De judoband mag je onder je jas aandoen of meenemen.

Bij Covid achtige klachten bij jezelf of in je gezin mag je niet meedoen. 13-26 jaar? Dan voor en na de les 1,5 meter afstand houden, tijdens de les hoeft dit niet.

De ouders kunnen de kinderen recht voor de poort afzetten voor kiss and ride. De coronabegeleider zal de kinderen opwachten. De ouders mogen het terrein niet op volgens de algemene richtlijnen. We zullen foto’s maken zodat de jullie een beeld hebben van de trainingen.

De trainingen gaan niet door bij onweer en ook niet als de weersvoorspelling slecht is. Raadpleeg altijd eerst even de site of facebook bij twijfel, als het niet doorgaat staat het daar minimaal een half uur van tevoren op.

We zien jullie graag de komende weken !