Daphne is het voorbeeld hoe je 12,5 jaar kunt volmaken bij een club. De laatste jaren staat plezier maken en toch ook serieus trainen voorop. Met Daphne op de mat is er altijd wel reuring. Soms ook tot ergernis van de trainers, dit wordt echter altijd met een kwinkslag opgelost.

Hoe anders was het in 2006 toen ze lid werd van Budoclub Schijndel. Daphne had het judo geleerd bij Judoclub Yushi Ghasi in Den Dungen. Trainers daar waren Jan van Eindhoven (die ook jarenlang trainer van Budoclub Schijndel is geweest) en Mike Cornelissen.

Daphne was een wedstrijd judoka. Den Dungen kon haar niet verder helpen en Schijndel had indertijd een aantal goede wedstrijdjudoka’s. Voor Schijndel werd Daphne in 2012, 3de op NK. Ook op de internationale wedstrijden als Espoir en in Mierlo Hout presteerde ze goed. In Mierlo Hout stond ze zelfs op het hoogste treetje.

Wat ontbreekt is nog de zwarte band. De wedstrijdpunten heeft ze veelvuldig gehaald, maar enkele blessures waren de reden dat het wedstrijd judo vaarwel gezegd moest worden. Gewoon gezellig trainen en bij de verschillende activiteiten zoals Japanse Dag, Vossenjacht of het kamp dan kunnen we altijd een beroep op Daphne doen om de jeugd te begeleiden. Hopelijk gaat ze de komende jaren nog voor die fel begeerde zwarte band, en anders zal ze altijd zorgen dat trainen bij Budoclub Schijndel wekelijks anders is.

Daphne gefeliciteerd, op naar de volgende 12,5 jaar.