Zwarte band judo voor Daphne van Osch

Budoclub Schijndel is weer een zwarte band rijker nadat Daphne van Osch onlangs in Valkenswaard slaagde voor haar mooie judo examen.

Samen met judopartner Rik de Crom liet ze haar technische examen zien aan vier juryleden. Ze hadden gekozen voor de overname kata en daarnaast staande en grondwerk voor de 1e dan.

Daphne is op jonge leeftijd gestart met judoën in Den Dungen en om wat meer wedstrijdervaring op te gaan doen, kwam ze trainen in Schijndel. Ze heeft in eerste instantie wedstrijdpunten proberen te halen aangezien ze toch veel aan wedstrijden deed en daarmee kun je vrijstelling krijgen voor kata, een onderdeel van het examen. Ze was goed op weg echter een vervelende schouderblessure gooide roet in het eten en helaas volgde daarna nog meerdere blessures waardoor ze het op een laag pitje moest zetten met wedstrijden. Tussen de blessures door bleef ze werken aan haar technieken voor haar zwarte band. Mede door haar doorzettingsvermogen en het stimuleren van de trainers ging ze er helemaal voor en mocht ze vol trots haar zwarte band in ontvangst nemen.