Afgelopen zaterdag behaalden Dirk van Doremalen en Thijs Bolwerk de 1e dan / zwarte band judo in Gilze. 26 judoka’s uit de regio Zuid Nederland namen deel aan het examen voor 1e of 2e dan. Hiervan zijn er 16 geslaagd waaronder de beide Schijndelse judoka’s.
Dirk begon op 6 jarige leeftijd met judo en hij heeft grotendeels recreatief gejudood. Thijs was 7 jaar toen hij begon en heeft heel wat jaren op wedstrijdgebied meegedraaid. Ruim 1,5 jaar hebben ze samen intensief getraind voor dit mooie resultaat. Onder begeleiding van trainster Susan van Weert en John Oomen trainden ze heel wat uren in de week. Ze lieten beide een volledig technisch judo examen zien. Hun staande technieken, grondwerk en 3 series worpen links en rechts nage-no-kata werden nauwkeurig bekeken door vier examinatoren. Beiden mochten na afloop de felbegeerde zwarte band in ontvangst nemen.

Op maandagavond zijn zij gehuldigd in onze dojo in het bijzijn van de judoka’s van groep 5 en 6, familieleden, trainers en bestuur. Voorzitter Tom Dissel hield een leuke toespraak waarbij het judoverleden van beide mannen doorgenomen werd. En benadrukte ook hoe bijzonder het is als er maar liefst twee judoka’s op één examendag de zwarte band behalen. Hij keek hierbij ook de overige aanwezige judoka’s aan en maakte ze enthousiast om ook voor deze mooie mijlpaal in hun judocarriere te gaan.

Thijs en Dirk, nogmaals van harte gefeliciteerd !