Examens, dojo

Trotse judoka’s na geslaagde examens

Vorige week vonden de eerste judo examens plaats van dit judo seizoen. Alle judoka’s hebben de afgelopen maanden weer hard gewerkt om hun technieken te verbeteren zodat ze weer een stapje verder konden komen met een volgende slip of band. Ook al is het geen teamsport, je leert om heel goed samen te werken, want je kunt niet in je eentje judoën. Discipline is belangrijk maar ook respect voor elkaar. Aan je houding en zelfvertrouwen wordt ook gewerkt.

Bij judo begin je met de witte band. Dan eerst één gele slip en vervolgens de 2e gele slip aan de band. Daarna volgt de gele band. En zo verder met de hogere banden: oranje, groen, blauw en bruin. Zwart en hoger kun je niet binnen de vereniging halen, hiervoor moet je naar speciale landelijke examens.

De judoka’s  van 6 t/m 9 jaar hebben laten zien dat zij door goed te trainen en een mooi examen weer een hogere slip of banden verdiend hebben. Ook in de seniorengroep waar het grotendeel bruin of zwart is, hebben een paar judoka’s die later zijn begonnen een mooi examen laten zien. Het publiek en de trainers hebben genoten van de mooie worpen en technieken staande en op de grond. Over een week zijn de judoka’s van 10 t/m 15  jaar aan de beurt.

 

P1060168 P1060188 P1060269

Bekijk hier nog meer foto’s van  de examens