Vandaag 18 oktober organiseerden we een Japanse judomorgen voor alle leden. De dag begon met een enorme gongslag door Niek, waarna een aantal leden een mooie demonstratie verzorgden met Japanse muziek op de achtergrond. Het tonen van de Japanse vlag door een viertal Japanse meisjes werd gevolgd door gezamenlijk groeten, kruislings valbreken en spectaculaire worpen door judoka’s vanaf de gele t/m zwarte band. Bij het afgroeten van de laatste groep judoka’s kwam er uit het publiek een jongen de mat opgerend en hij verbaasde het demoteam en het publiek door een paar zwarte banders te werpen. Nadat hij een snoekduik maakte over een gehurkte judoka werd hij door Bernie van de mat gehaald en weer tussen het publiek gezet.

Het demoteam was een paar keer bij elkaar gekomen om te trainen en bestond uit de volgende leden:
Japanse meisjes : Elvera, Ilona, Janneke en Annika
Boefje uit het publiek : Jochem
Gongslag : Niek
Demoteam : Boyd, Aaron, Vinny, Joey, Bjorn, Bram, Gavin, Sophie, Tenzin, Anouk, Lorenzo, Mats, Wout, Ad, Wilco, Tom, Susan, Christian, Danny, Rik C, Jill, Daphne, Yvonne, Rik G, Thomas, Fleur, Jasper
Begeleiding : Bernie

Complimenten demoteam voor jullie mooie demonstratie met z’n allen.

Na deze opening werden alle judoka’s in teams ingedeeld en mochten zij met hun teamleiders een toepasselijke groepsnaam verzinnen en presenteren aan het publiek en de overige teams. Daarna gingen zij er fanatiek tegenaan tijdens de judo zeskamp. Na elke gongslag door Robijn begonnen en eindigden de spelen. Ze moesten in een estafette grote puzzelstukken verzamelen en het judo-embleem hiervan maken. Ook moesten ze bij een andere estafette een koprol maken, door een hoepel kruipen, de achterwaartse val maken en een bal in de korf proberen te scoren. Er was een judomemorie en rebus voor de denkers en ook konden zij wedstrijdpunten scoren bij het werpen van pittenzakjes in hoepels. Bij het eilandworstelen moesten zij met alle kracht hun tegenstander van het eiland zien te krijgen. En ook het veroveren van een kimono (judojas) was een succes.

Na de judozeskamp gaven Danny Bolwerk en Rik de Crom een mooie kata-demonstratie. Ad Renierse en Bjorn van Hak demonstreerden een andere vechtsport, namelijk Aikido.

En toen was eindelijk de prijsuitreiking. Er zijn 7 teams gezamenlijk 5e geworden. En twee teams eindigden gedeeltelijk 4e. De 3e plaats was voor team 5 De Sutemi’s. De Ipponners team 2, werd 2e. Team 8 De Babi Pangangs: Mees, Juan, Tess, Joey, Jochem, Fleur hadden de meeste punten behaald en werden 1e van alle teams.

Het meedoen was belangrijker dan winnen vandaar dat alle deelnemers een leuk aandenken meekregen. Door de sportiviteit van de judoka’s maar ook mede door de vele vrijwilligers is het een zeer geslaagde morgen geworden.
De foto’s gemaakt door Marianne volgen zo snel mogelijk.

Tot de volgende keer,

Groetjes van de organisatie van de Japanse Judomorgen
Diana, Susan, Bert en Bernie

SONY DSC