Judokamp-2019

Gezellig geslaagd Judokamp

De Activiteiten Commissie heeft tezamen met een speciale kampcommissie een zeer geslaagd judokamp neergezet met de vele vrijwilligers.

Op een paar judoka’s na die er niet bij konden zijn, ging vrijwel de hele vereniging mee van groep 1 t/m 6. De judoka’s  Tommy, Anouk, Jill, Rik G, Dirk, Thijs, Janneke, Wout, Jordy, Gavin, Tom, Bert, Susan, John en Bernie hebben de judoka’s begeleid en samen veel plezier gehad met de leuke activiteiten.

Op de prachtige locatie van de Scouting in Oirschot vond het kamp plaats. Zaterdag om 12 uur kwamen we bij elkaar en met de hulp van de ouders werden de slaapplaatsen gereed gemaakt. Dat werd al meteen een gezellige boel.

Nadat de ouders huiswaarts waren gegaan, stonden de broodjes met knakworst en ranja al klaar. Lekker buiten op de grote binnenplaats begonnen we aan de lunch.

Op de eerste kampdag hadden we ook een jarige job. Op de grote houten stoel werd Isa luid toegezongen. Vervolgens is in de kampvuurcirkel is de grote groepsfoto gemaakt. Pascal zorgde voor de foto’s en hield de ouders via Facebook op de hoogte met de eerste leuke foto’s.

Judokamp-2019

Daarna werden de groepjes met begeleiders bekend gemaakt, stelden we ons allemaal aan elkaar voor en mochten we gezamenlijk een groepsnaam bedenken. Ook gingen we een schild maken met de naam erop en mooi versieren met stiften.

De zeskampspellen zijn daarna uitgezet door de organisatie en met de groepjes begonnen we aan de spellen. Tussendoor weer een fijne pauze met een appeltje of peperkoek en ranja. De dames van de Activiteiten Commissie: Marga, Tamara, Hannie en Karin hadden gezorgd voor de boodschappen en stonden het hele weekend klaar met drinken, eten en lekkers. Heel fijn verzorgd.

De 2e ronde waren er vier nieuwe spelen en konden de zwembroeken voor de dag komen want er zaten twee waterspellen bij. De buikschuifbaan was voor de meeste judoka’s een groot feest. En voor anderen waren de behendigheidspellen waar concentratie nodig was, heerlijk om te doen.

Na de spelen mochten we lekker rusten of zelf spelen. In de tussentijd kwam Jasper van de Oetelaar van Kip & Go met zijn wagen en ging hij de heerlijke smulkippies, frietjes, frikandellen en bitterballen afbakken. Nadat alle groepen een keer waren geweest voor een bordje en de tweede ronde half op gang was, kwam er even een mega hoosbui. Even schuilen en daarna konden degene die nog trek hadden weer aansluiten.

Nadat het eten gezakt was, waren de judoka’s van groep 6 al verdekt opgesteld in het 1e bos voor de dierengeluiden bingo. Met een bingokaart gingen de kinderen  op pad en kwamen ze in no time alweer terug bij het beginpunt met een volle kaart. Daarna nog een 2e ronde waarbij het iets langer duurde. In de tussentijd was het kampvuur alvast aangemaakt en konden we allemaal aansluiten. Er mochten broodjes afgebakken worden, waarna lekker pasta erin gespoten werd als je wilde. Ook was er ranja en chocomel. Het warme vuurtje zorgde er goed voor dat we lekker moe werden. Rond half 11 gingen de jongste judoka’s naar de slaapzalen, lekker wassen, plassen en de bedjes in. De oudere judoka’s hebben daarna nog het weerwolvenspel gedaan bij het kampvuur. En de meeste daarvan waren niet echt van plan om te gaan slapen tijdens het kamp 😉

De zondag begon in de meeste groepen met rustig wakker worden. De jongste judoka’s lagen met 27 kids op een grote kamer. De eerste twee judoka’s waren om 5.50 uur wakker maar ze hielden zich goed aan de afspraak met Bernie om te fluisteren en rustig aan te blijven doen. Om 7.15 uur sliepen er nog steeds 8 judoka’s ! Zo lief en knap van de wakkere kinderen. Rond half 8 waren ze allemaal wakker en waren de eerste al in voor een kussengevecht. Daarna de slaapplek opruimen. We zijn erg benieuwd of alles in de juiste tassen mee terug is gegaan want wat er gedurende de zaterdag wel niet in en uit de tassen ging, het was een heuse verkleeddag. Van korte broek, naar lange voor het bos, van zwembroek, schoenen naar slippers, o ja en ook nog de muggensprays en zonnebrand werden veel voor de dag gehaald, kleine zelfstandigen hoor.

Na een goed ontbijt kon er weer lekker gespeeld worden. Daarna op naar het 2e bos waar Daphne, Rik, Danny en Yvonne van de speciale kampcommissie een leuke actieve speurtocht hadden uitgezet. Op zoek naar de 15 puzzelstukjes en bij elke post een opdracht uitvoeren. Levende piramide, gekke groepsfoto maken, de teamleiders schminken en ook een lekkernij. Daarna stond de AC klaar met chips en ranja. Even een pauze en vervolgens nog op het scoutingterrein het strategospel met z’n allen doen. Als afsluitlunch waren er hamburgers en knakworstjes klaargemaakt en ook die gingen er weer goed in.
Voorzitter Tom sloot het kamp af in de kampvuurcirkel met een gezamenlijke scoutingjell  en een groot applaus van alle judoka’s voor de organisatie en vrijwilligers.

Iedereen bedankt voor de geweldige inzet, wij hopen dat jullie allemaal hebben genoten !

Judokamp 2019