We begonnen met het spel “3 is teveel” met maar liefst drie judogroepen en daarna gingen we gezamenlijk het uur beginnen met de judogroet. Verschillende judoka’s kwamen naar voren om een lied voor te zingen waarna iedereen vol enthousiasme meedeed.

Sinterklaas, de hoofdpiet, Fluitpiet en Trubbelpiet werden hartelijk ontvangen met “Sinterklaasje kom maar binnen …. “

Groep 1 mocht beginnen met de demonstratie maar Fluitpiet onderbrak snel. Hij zei tegen Trubbelpiet “dat is ook iets voor jou, kun je mooi meedoen!”. We hadden nog een groot judopak liggen dus zij gingen samen snel naar het kleedlokaal om Trubbel piet om te kleden. Daarna kwam Trubbel in een mooi judopak met een rode band weer de mat op. Hij moest van Bernie eerst even leren valbreken en dat ging hem goed af. Bij de demonstratie van groep 2 en 3 vond Fluitpiet het mooi geweest en ruilde hij twee judoka’s om waarna Trubbel met Bart mocht gaan judoën. Bart gooide Trubbel voorzichtig op de mat met een heupworp en gelukkig viel hij goed met z’n kin in het kuiltje. Daarna was Trubbel aan de beurt en zijn eerste worp zag er goed uit. Daarna vond Fluitpiet het tijd voor een wedstrijdje. Lars keek op naar zwarte piet maar we hadden allemaal wel gezien van te voren dat het de eerste keer was dat hij in een judopak op de mat stond. Ze groeten naar elkaar en voordat Trubbel het in de gaten had lag hij al op de grond, Ippon voor Lars. Met luid applaus groetten ze af voor elkaar en gaven ze elkaar een hand. Daarna koos Fluitpiet een maatje groter uit, oftewel heel wat maatjes groter en banden hoger. Trainer Rik mocht naar voren komen en de judoka’s moedigden hem en Trubbel aan. Trubbel ging er eerst vandoor maar kreeg daarna hulp van Fluitpiet. Hij dacht dat Rik goed terecht gekomen was maar hij was niet op zijn zij gevallen of rug, dus helaas geen punt. Fluitpiet klopte daarna af op de mat en Bernie die scheidsrechter was, dacht dat Rik afklopte. De judoka’s waren het er niet mee eens en hadden gezien dat het niet eerlijk was, dus de wedstrijd was onbeslist. Sportief gaven ze elkaar een hand en omhelzing.

Daarna mochten alle judoka’s met Trubbel en Fluitpiet even lekker losgaan op de muziek van de Toppers van de Sint. Toen ze weer rustig aan de kant hadden plaatsgenomen vertelde Sinterklaas wie de winnaars van de kleurwedstrijd waren geworden. Niek Groenendaal, Bastiaan Smits, Noah Broeren, Lente v Wanrooy, Sjors Mulders, Elvera v Kronenburg, zij kregen een cadeautje uit handen van de Sint. En daarna mochten alle judoka’s om de beurt naar voren komen en kregen zij ook een mooi cadeau. Nog even de pietenpolonaise met z’n allen en daarna Sinterklaas met de pieten uitzwaaien.

Ruim 55 judoka’s, trainers, assistent trainers, de activiteitencommissie en veel toeschouwers hebben genoten van een hele leuke avond en de judoka’s gingen met een mooi cadeau en een snoepzak naar huis. (overige foto’s worden geplaatst in Fotoboek)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sinterklaasje kom maar binnen …
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sinterklaas, Hoofdpiet, Trubbel- en Fluitpiet
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Demo groep 1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Trubbelpiet is er klaar voor
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Randori newaza
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lars werpt Trubbelpiet
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Trubbelpiet en Rik
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fluitpiet
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Alle kinderen mochten bij Sinterklaas komen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Elvera en Sinterklaas
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wow, wat een cadeaus
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hoofdpiet
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tot volgend jaar