De judoka’s hebben genoten van het bezoek van Sinterklaas, Hoofdpiet, Fluitpiet en Trubbelpiet. Het was weer lekker druk op de mat met de judoka’s van 6 t/m 9 jaar. De zaal was leuk versierd en de stoel voor Sinterklaas stond klaar. We begonnen met het spel “3 is teveel” en daarna hebben de judoka’s uit volle borst sinterklaasliedjes gezongen. Sinterklaas en zijn pieten werden enthousiast ontvangen met “Sinterklaasje kom maar binnen …. “

Trubbelpiet stond al snel op de mat en vroeg de kinderen of ze de Dap groet konden, makkie natuurlijk voor al die kinderen, maar of het publiek het ook kon? Sommige toeschouwers op de tribune moesten nog even oefenen. Trubbelpiet bedacht een stoere Dap voor de jongens, en Fluitpiet deed een elegante met de meiden. Daarna mochten de judoka’s per groep een korte demonstratie geven. En toen begon het bij de pieten te kriebelen, wie zou dit jaar het judopak aandoen, Trubbel- of Fluitpiet? Hoofdpiet bleef ondertussen rustig de controle houden over de staf van Sinterklaas en hierbij mochten heel wat judoka’s hem helpen. Maar goed dat ze allemaal spierballen hebben om die grote staf vast te houden en niet te laten vallen.

En toen was het zover, Fluitpiet kwam als een echte bokskampioen de trap af in judopak, inclusief opkomstmuziek… Wie zou tegen hem de wedstrijdmat durven te betreden? Lex was er klaar voor en Trubbelpiet fluisterde nog even hardop in zijn oor “jij wil nog graag leuke cadeautjes?” … Maar na de judogroet pakte Lex hem vast aan zijn judojas en gooide hem meteen met een beenhaak in een ippon! Fluitpiet vond het toch een hele prestatie van Trubbelpiet en overhandigde hem een snoepzak en vroeg aan het publiek of er daar niet iemand de mat op durfde te komen. Hij sprak echter een oud judoka aan, dus het was maar goed dat zij niet opstond om naar beneden te komen, pfff voor hetzelfde geld vliegt Trubbel door de lucht. Dus trainster Bernie stelde voor dat hij het maar op moest nemen tegen een van de sterke meisjes. Ivy kwam de wedstrijdmat op en Trubbelpiet had nog goede hoop. Nadat hij weer op zijn rug terecht kwam, was hij helemaal de weg kwijt. Z’n bril stond ondersteboven en zijn pietenpet en krullen zaten bijna voor zijn ogen. Gelukkig nam Fluitpiet hem mee naar het kleedlokaal om even bij te komen.

Daarna mochten alle judoka’s met Trubbel en Fluitpiet even lekker losgaan op de muziek van de Toppers van de Sint. Toen ze weer rustig aan de kant hadden plaatsgenomen vertelde Sinterklaas wie de winnaars van de kleurwedstrijd waren geworden. Anouk Janssen, Ivy Steenbakkers, Nils de Hommel, Lars Wijnakker , Oscar Schelstraete, Tobias Steenbakkers waren de prijswinnaars. Daarna mochten alle judoka’s om de beurt naar voren komen en kregen zij ook een mooi cadeau van Sinterklaas. Nog even de pietenpolonaise met z’n allen en daarna Sinterklaas met de pieten uitzwaaien.

Ruim 50 judoka’s, trainers, assistent trainers, de activiteitencommissie en veel toeschouwers hebben genoten van een hele leuke avond.

Klik op de link om in het fotoalbum te komen:   https://flic.kr/s/aHskHXAZU8

2016-11-29-20-36-04 2016-11-29-20-17-06 2016-11-29-20-12-08 2016-11-29-19-55-23 2016-11-29-19-57-36