Sinterklaas

De judoka’s hebben weer genoten van het bezoek van Sinterklaas, Fluitpiet en Trubbelpiet. Ruim 50 judoka’s van 6 t/m 9 jaar waren naar de dojo gekomen. Ze begonnen met het spel “drie is teveel” op een volle mat. En daarna hebben de judoka’s ‘Lang zal hij Leven’ gezongen voor Daan die jarig was. Sinterklaas en de zwarte pieten werden enthousiast toegezongen door Tijn en Tijme met “Sinterklaasje kom maar binnen …. “

Trubbelpiet en Fluitpiet hadden al snel de touwtjes in handen en Trubbelpiet goochelde er op los. De judoka’s met een gele slip mochten de achterwaartse val laten zien, als Trubbelpiet “vallen” zei.  Daarna mochten alle judoka’s met Trubbel- en Fluitpiet even lekker losgaan op de muziek van de Toppers van de Sint, ‘stampen met de voetos’.

En dit jaar was het niet Trubbelpiet die de mat op ging in judopak maar Fluitpiet. Hij pakte zijn kans en vroeg of hij met Nina mocht judoën, waar hij stiekem een beetje verliefd op is. Maar aangezien Fluitpiet zondags bij de Sinterklaasshow al had gezegd dat hij haar in de Japon wilde gooien (moest natuurlijk ippon zijn), ging Nina helemaal voor de winst. De ouders van Nina waren op zijn woorden ingegaan en hadden zelfs voor een heuse bruidsjapon gezorgd. Dus toen Nina Fluitpiet bijna in de ippon gooide, had Bernie snel de japon neergelegd en viel niet Nina maar Fluitpiet zelf letterlijk en figuurlijk in de Japon.

Trubbelpiet zou Trubbelpiet niet zijn, als hij zijn kans niet zou pakken om de jurk nog even te passen. Het uitdoen was een grotere uitdaging, ook al was de rits helemaal open.
Ook Lex en Sem durfden de wedstrijdmat te betreden en een wedstrijdje tegen Fluitpiet was voor hen een makkie. Uiteraard kreeg Fluitpiet wel een groot applaus van de ouders en judoka’s.

Alle judoka’s mochten nog naar voren komen om Sinterklaas een hand te schudden en het cadeau in ontvangst te nemen. Nog even dansen en springen met z’n allen en daarna Sinterklaas met de pieten uitzwaaien.

De judoka’s, trainers, assistent-trainers, de activiteitencommissie en veel toeschouwers hebben genoten van een hele leuke avond. Het filmpje van de wedstrijd van Sem en Fluitpiet is al te zien op onze Facebookpagina. Hieronder de foto’s van het bezoek van de Sint, met dank aan de fotograaf die heel wat foto’s heeft gemaakt.

Album 1:

Album 2:

Album 3: