Dojo

Ze waren er helemaal klaar voor, onze Schijndelse judoka’s. Het schema was een keer omgegooid en het toernooi begon met de oudste judoka’s. Luuk van Esch deed voor de eerste keer mee en zat bij Joelle Vorstenbosch ingedeeld. Hij weerde zich goed en verloor alleen maar van Joelle, zij werd kampioen in de poule. Anouk Vorstenbosch zat in eerste instantie bij Bram Kastelijn maar door afzeggingen in een andere poule werd ze nog even verschoven, helaas voor haar kreeg ze zwaardere jongens tegen. Ze ging er fel in maar kreeg ze helaas niet op hun rug. Bram won al zijn partijen evenals Jill Mutsaars. Maurice Drost zat bij Max van Hout in de poule. Maurice scoorde veel yuko’s met de grote beenhaak aan de binnenkant. Max verloor alleen van Maurice en won de rest van de wedstrijden. Timo Broeren, Wout Heijmans en Wout vd Heijden zaten in een grote poule bij elkaar. De meeste judoka’s waren voor Wout vd Heijden een koppie groter, het viel niet mee. Timo en Wout hadden het alleen moeilijk tegen elkaar, altijd spannend als je tegen je vriend en trainingsmaatje moet. Wes van Wijngaarden had zijn dag niet en kwam niet tot scoren.

Daarna gingen we verder met Jip Schippers, hij kreeg geen zweet op zijn voorhoofd ondanks alle ippons waar hij mee won. Merijn Wouters ging vandaag ook echt voor winst. Hij zette goede worpen in en won zijn eerste partij meteen. Vinny van Alebeek en Tenzin van Osch kregen elkaar ook tegen. Vinny probeerde zich goed te verweren maar kwam ervaring tekort. Tenzin had aan zijn laatste tegenstander, een felle meid, goed te werken.

Als laatste startte de groep 6 en 7 jarigen. Nieuwkomer Boyd Prinsen heeft goed gekeken de afgelopen jaren bij zijn grote broer Gavin. Hij ging er fel in en won mooi een paar partijen. Gavin zat iets hoger ingedeeld bij clubgenoot Jochem. De onderlinge wedstrijd was spannend tot het einde, Jochem won met een yugo. Sam van Heertum en Mano van Kaathoven deden voor de eerste keer mee, erg spannend allemaal. Vooral voor Sam was het een hele beleving. Mano ging lekker en won al zijn partijen. Raul Donkers heeft gegeven wat ie kon, vooral met veel plezier. Ook heel belangrijk. Bjorn Groenendaal scoorde 3 ippons en had net zoveel gewonnen wedstrijden als een andere judoka en evenveel punten. Daarna wordt nog gekeken naar de onderlinge wedstrijd en zo belandde hij verdiend op de eerste plaats. Jamie Kivits en Sophie vd Brand maakte het ook spannend samen. Totdat Sophie een houdgreep had, daarmee won ze de partij. Jamie had zijn hoofd flink gestoten maar ging in de laatste wedstrijd nog goed er tegenaan met winst.

Nick van Schijndel en Kim van de Spank kwamen voor hun maatschappelijke stage mee coachen en dit was voor Bert en Bernie weer een fijne ondersteuning.

Uitslagen:

1e prijs  Joelle Vorstenbosch, Bram Kastelijn, Jill Mutsaars, Maurice Drost, Timo Broeren, Jip Schippers, Tenzin van Osch, Jochem Vorstenbosch, Bjorn Groenendaal, Mano van Kaathoven

2e prijs  Luuk van Esch, Max van Hout, Wout Heijmans

3e prijs  Anouk Vorstenbosch, Merijn Wouters, Boyd Prinsen, Sophie vd Brand

4e prijs  Wes van Wijngaarden, Wout vd Heijden, Vinny v Alebeek, Gavin Prinsen, Sam van Heertum, Raul Donkers, Jamie Kivits

 

P1050842

Vooraan : Anouk, Maurice, Wout, Max. Achteraan : Timo, Wout, Jill, Joelle, Bram, Luuk

 

P1050847

Tenzin, Vinny, Jip en Merijn

 

P1050872

Vooraan : Raul, Bjorn, Sam, Boyd. Achteraan : Sophie, Jochem, Mano, Gavin

GEFELICITEERD ALLEMAAL