De trainers stonden er klaar voor op het grote veld samen met de Corona begeleiders die de kinderen ontvingen bij de poort. Een klein beetje onwennig kwamen de judoka’s het veld op maar na het zien van de trainers en het op hun gemak stellen door hen, hadden ze er helemaal zin in.
Er is gekozen om zoveel mogelijk de gewoontes van een judotraining aan te houden. Want het is toch wel wat anders buiten met alle geluiden om ons heen en er valt best veel te zien. Een beetje onwennig in het begin zonder judopak en in de buitenlucht maar al snel voelden zij zich thuis op het afgezette judoveld. De lessen begonnen met het groeten en een korte uitleg. De banden hadden bijna alle judoka’s bij, voor de nieuwe judoka’s waren er de rode banden, dit is fijn voor bepaalde oefeningen en spelletjes. Rollen, vallen, uchi komi en houdgrepen konden naast leuke spelvormen geoefend worden. Als het veld nat is, zal niet alles mogelijk zijn maar daar zijn weer genoeg andere oefeningen voor in de plaats.

Ruim 35 judoka’s van 6 t/m 9 jaar zijn gestart met eerste trainingen.  En ook voor de trainers was ’t even wennen om op 1,5 meter afstand de instructies te blijven geven maar zij vonden het heerlijk om de kinderen weer te mogen zien en vol enthousiasme spelvormen te laten trainen. Op maandag starten ook de groepen 4 t/m 6 met judoka’s van 9 jaar en ouder. Denk aan een bidon of flesje water voorzien van je naam.