Op zondag 20 februari vond de Japanse Judomorgen plaats in de grote sporthal. Met een hele goede opkomst van bijna alle judoka’s van de vereniging en veel vrijwilligers werd het een geslaagde ochtend. De vrijwilligers stonden in de vroege ochtend paraat en in korte tijd lag de zaal gevuld klaar met matten en spellen. Even een kopje koffie of thee met een gevulde koek waarna ze klaar waren om de judoka’s te ontvangen. Voorzitster Yvonne heette de judoka’s welkom en daarna mochten de  judoka’s naar de groepsleiders om kennis te maken met elkaar. De judoka’s waren gehusseld en groot en klein zat bij elkaar om een fijn team gevoel te krijgen. De spelleiders zorgden ervoor dat de spellen goed uitlegd werden en noteerden de scores. In de tussentijd hield de jury de tussenstanden bij. De start en afloop per spel werd met een duidelijk gongslag aangegeven, in de stijl van de Japanse dag. Van eiland worstelen, tot judojas veroveren, estaffettes en scorezakjes werpen voor punten. En bij de pauzepost een judomemorie maken of even rustig wat drinken met een snoepje en geconcentreerd het kazenspel doen.
Na afloop was de zaal zo opgeruimd en lieten Danny en Rik de overname kata zien waarbij de nodige aaaah en ooooh van de judoka’s te horen was. Een aantal wedstrijdjudoka’s lieten samen met scheidsrechter Bert een paar wedstrijdjes zien.
Daarna stond er nog een bijzondere gebeurtenis voor Bert op het programma waar hij compleet door verrast werd. Burgemeester Van Rooij nam de microfoon over en vertelde waarom hij aanwezig was en wat Bert in de ruim 40 jaar als vrijwilliger met name voor de judovereniging als bestuurslid, wedstrijdcoach, scheidsrechter voor regio en ook als officiele bondsscheidsrechter, zaalbeheerder en zelfs als ijsmeester bij het Winterpark Schijndel in de jaren betekend had.
Hij werd hiervoor Koninklijk onderscheiden en werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje.
De judoka’s moesten even geduld hebben na een actieve ochtend met dit officiele gedeelte maar dit werd beloond met een leuke judosleutelhanger voor iedereen. Het judoka’s van het team met de hoogste score mochten ook nog een beker in ontvangst nemen.

De organisatie kijkt met een fijn tevreden gevoel terug op deze ochtend en wil nogmaals iedereen bedanken die hieraan bijgedragen heeft.

20220220 Japanse dag

20220220 Uitreiking Koninklijke Onderscheiding Bert van Rooij