De judoka’s stonden te trappelen om de wedstrijdmat weer op te mogen. Vijf judoka’s van Budoclub Schijndel hadden in het afgelopen seizoen, voordat de Corona stop zich helaas aandiende, deelgenomen aan de Judo Cup Brabant. Dit is een judocompetitie die bestaat uit zes toernooien verdeeld over een judoseizoen. Aan het einde van elke ronde kregen de judoka’s de uitslag van hun poule en een oorkonde waarop stond welke plaats ze die dag hadden behaald. Na alle rondes werden alle resultaten meegenomen  en kregen de judoka’s hun prijs voor de hele competitie.

De judoka’s hadden voor de coronastop alle wedstrijden erop zitten, behalve de laatste ronde en tevens de finaledag. Team Coolen in Oisterwijk had het keurig voorbereid en heeft er alles aan gedaan om voor de vele judoka’s de competitie ronde af te kunnen sluiten. De Schijndelse judoka’s stonden er na de eerste toernooien heel goed voor en hadden nog extra getraind om weer fit op de wedstrijdmat te kunnen staan.  Helaas brak Lars van Esch zijn pols een avond ervoor en kon hij het laatste toernooi niet meer meedoen. Gelukkig dat hij de overige toernooien zo goed gescoord had, waardoor hij toch de 1e prijs alsnog behaalde.
De extra trainingen bleken een succes, ze hadden na een half jaar zo’n zin om er weer tegenaan te gaan. Sem Dobbelsteen raakte geblesseerd maar ging stug door, na afloop bleek hij zijn teen gebroken te hebben, wat een doorzetter. En ook Vinz Goossens, Skip van Geffen en Siem van Esdonk behaalde de 1e prijs. Een heel mooie afsluiter voor deze judoka’s en tevens een mooi begin van het nieuwe seizoen.