Afgelopen weekend was het zover, ons jaarlijks uitstapje was deze keer een kamp. Twee jaar terug waren de kinderen zo ontzettend enthousiast, dat het weer heel leuk was om het opnieuw te gaan organiseren. Bijna iedereen had zich ook deze keer weer opgegeven.

De ongeveer 90 jeugdleden werden in groepjes verdeeld bij twee begeleiders uit groep 6 en enkele ouders. Vanaf de sporthal gingen we, middels een foto-speurtocht richting het scoutinggebouw in Schijndel. Onderweg waren er posten met wat drinken en iets lekkers. Op het Beemdveldje, het eindpunt hebben we geluncht.

Bij het scoutinggebouw aangekomen werd er eerst weer een leuke groepsfoto gemaakt door Frans Keetels van Foto Keetels. Daarna zijn de slaapplekjes klaar gemaakt.

Er was voor s’middags een zeskamp georganiseerd, met spellen zoals een buikschuifbaan, ski-lopen, limbodansen en bumping-voetbal. Het was super mooi weer, dus de buikschuifbaan was lekker verfrissend voor de kinderen (en sommige begeleiders). Met de bumping-voetballen was het vooral ontzettend leuk om tegen elkaar op te botsen! Na een lekkere bbq was er een prijsuitreiking voor het team dat als beste de spellen en de speurtocht had gedaan.

Op het moment dat de groepen 4 en 5 een spel deden, hebben we met de kleintjes broodjes aan een stokje afgebakken bij een klein kampvuurtje, waar ze daarna pasta op mochten smeren.  Die vielen goed in de smaak!

Nadat we de jongste kinderen in bed hadden liggen, mochten de grotere kinderen die zin hadden mee met een spooktocht.

Dat was best wel spannend voor sommige kinderen, maar er was toch een grote groep die de tocht hebben gemaakt. De “spoken” hebben ook erg veel lol en voorpret gehad…

Bij terugkomst mocht iedereen nog een broodje afbakken.

Na een zeer kort nachtje was het weer vroeg dag! Maar iedereen had er weer zin in. Na het ontbijten en de slaapspullen opruimen, waren er weer verschillende spellen uitgezet. Deze keer waren dat oa blik gooien, een estafette, koekhappen en toch ook weer de bumping-voetballen…

Rond de middag hebben we geluncht, gelukkig hadden we ook deze dag weer goed weer!

Met de afsluiting hadden we nog wat prijsjes weg te geven. Deze keer hadden we o.a. de beste buikschuiver, het beste duo en de hardste giller… Niet iedereen had een prijs gewonnen, aar iedereen ging wel met een grote snoepzak en een foto als herinnering naar huis.

Wij willen iedereen bedanken voor de gezelligheid! Ook groep 6, begeleiding, ouders, spoken, trainers en bestuur bedankt voor het zorgen dat het kamp weer een succes was. Zonder al jullie hulp was het niet gelukt!

Ook willen wij Foto Keetels, Fruitkwekerij Vermeer, Cafetaria het Stamhuys, Hannie en de Mars Veghel bedanken voor hun bijdrage.

De Activiteiten Commissie