Omdat onze vereniging 50 jaar bestaat is er met een team van vrijwilligers een gezellig en actief judokamp georganiseerd. In november konden de judoka’s zich al opgeven omdat er gekeken moest worden of er wel animo voor zou zijn. En dat was er! Met slechts een paar afzeggingen kon de organisatie op zoek gaan naar een geschikte locatie. Om het de eerste keer voor de judoka’s en ouders laagdrempelig te houden, werd er voor gekozen om naar het prachtige scoutinggebouw te gaan, gewoon in Schijndel zelf.

Diana, Rianne, Susan, Casper, Tamara, Maurice en Bernie stelden een leuk programma op en dit begon op zaterdagmorgen bij de sporthal. De kinderen en ouders konden hun bagage per groep afgeven bij de bestuurder per bus die ervoor ging zorgen dat de spullen op locatie kwamen. Met medewerking van de vaders Christian, Pascal, Stefan, René en Arno tezamen met Toon, Bert en Marga ging het helemaal goed komen.

De judoka’s en groepsleiders stelden zich aan elkaar voor en toen alle judoka’s aanwezig waren gingen ze gezamenlijk een groepsnaam bedenken en een gekleurd armbandje maken per groep. Pascal zorgde voor de foto’s en hield de ouders via Facebook op de hoogte met leuke foto’s. Nadat de groepsfoto per groepje genomen was gingen de groepen van start met de speurtocht. Onderweg moesten ze letters zoeken in bomen, struiken, speeltuin en bij het spoor. Ook mochten ze bij het spoor een hele mooie steen zoeken om later een vaderdagcadeau mee te maken voor een Kei van een vader. Onderweg stonden Rianne en Jenny op een post met ranja, koffie en thee met daarbij een lekker appeltje, gesponsord door Fruitkwekerij Vermeer. Bij de post van Arno en René moesten de judoka’s met de groep beschuitfluiten. De tijd werd genoteerd als het alle groepsleden gelukt was om te fluiten na het eten van de droge beschuit. Dit leverde lachwekkende taferelen op. Natuurlijk volgde er ranja en een lekker snoepje. In de Beemd werden ze opgewacht door Marga, Hannie, Petri en Tamara voor een lekker broodje knak. De lekkere verse broodjes waren gesponsord door Bakker Bart. Bij mevrouw Wouters mochten we gebruik maken van de toilet, ook niet verkeerd na alle ranja, koffie en thee. Toen alle groepen compleet waren gingen we gezamenlijk naar het scoutinggebouw. Eenmaal aangekomen op de mooie logeerlocatie verzamelden we allemaal in stookkuil. Alle begeleiders en vrijwilligers, ongeveer 30 man!, waren herkenbaar aan de blauwe clubshirts zodat dit duidelijk was voor de kinderen.

Fotograaf Frans Keetels maakte een leuke groepsfoto als aandenken voor een ieder. De slaapplaatsen werden in orde gemaakt en daarna was het tijd voor leuke spellen. Levend stratego, een potje voetbal, sluipkwartetten, koningsbal en een vaderdagcadeau maken, genoeg activiteiten voor de actieve kinderen en begeleiders. Het weer zat mee dus ook de barbecue ontbrak niet . De barbecue was gesponsord door Cafetaria Stamhuys en was heerlijk. Een gezellig kampvuur hoorde er ook bij. De oudste judoka’s en begeleiders gingen nog een aantal pittige quizvragen oplossen.

De dames van de Activiteiten Commissie hadden gezorgd voor de boodschappen en stonden het hele weekend klaar met drinken, eten en lekkers. Heel fijn verzorgd.

De zondag begon met de slaapplek opruimen en ochtendgymnastiek. En na een goed ontbijt kon er weer lekker gespeeld worden. ’s Middags kwamen de ouders er gezellig bij voor de afsluiting. Er waren diverse prijzen te vergeven: van grootste snurker tot vroegste vogel, van doorzetter tot sterkste sjouwer. Er waren voor iedereen leuke WK attributen, iets lekkers en de groeps foto.

Dankzij de sponsoren hebben we kunnen genieten van de vele versnaperingen en onderkomen.

Bedankt Cafetaria Stamhuys, Bakker Bart, Fruitkwekerij Vermeer, Foto Keetels, Mars Veghel, Camping Sport De Wit Schijndel, Plus Supermarkt (clubactie) en de Rabobank.

Maar ook dankzij de vele vrijwilligers en gezellige judoka’s is het een geslaagd weekend geworden. Iedereen bedankt voor de geweldige inzet!

groepsfoto kamp 2014