Vandaag stond er weer een super mooi toernooi op de agenda. Het Kruikentoernooi in Tilburg.  Vijf judoka’s van onze vereniging mochten daar hun kunsten vertonen.

Ze moesten tussen 13.00 en 14.00 uur wegen en mochten daarna de tatami (judomat) op.  Na een goede warming-up kregen ze een peptalk van de coaches Jeroen Prinsen en Haiko Schevers.

Het was voor ieder hard werken aangezien het kruikentoernooi een ‘opstap’ toernooi is.  Sem Dobbelsteen behaalde een mooie derde prijs, met behoorlijk pittig judo. Hij won twee van de vier partijen.

Juan Schevers won al zijn partijen met een ippon. Met twee schitterende heupworpen en een houdgreep waarbij  zijn tegenstanders weinig kans hadden om daar nog onderuit te komen.

Skip van Geffen stond weer als gewoonlijk erg goed te judoën. Hij verloor helaas van Lars, een voormalig judoka van Budoclub Schijndel. Met 4 gewonnen wedstrijden een mooie tweede plaats.

Ook Aaron van Osch stond zijn mannetje weer. Had ook een aantal pittige wedstrijden. Hij won de eerste met het toepassen van een verwurgingstechniek. Twee wedstrijden met een mooie heupworp en een stevige houdgreep. Aaron verloor zijn laatste wedstrijd en behaalde een mooie 2e plaats. Dit was echt super knap omdat zijn tegenstanders toch wel wat groter waren. Top.

Gavin Prinsen moest flink aan de bak, hij had 5 wedstrijden te judoën. Eerste wedstrijd won hij met een mooie houdgreep, de tweede wedstrijd was erg snel afgelopen met een snelle ippon binnen 10 seconden. Helaas verloor hij de twee daarop volgende wedstrijden met ippon. De laatste wedstrijd die eindigde met een gelijke score was tevens ook het zwaarst. Met maar liefst 14 minuten was het de golden score die uiteindelijk de winnaar bepaalde. Helaas belande Gavin in een houdgreep en verloor hij de wedstrijd. Een dik verdiende 3e plaats.

Jongens knap gedaan.

Wat een inzet! We zijn erg trots op jullie.

Gr Jeroen Prinsen & Haiko Schevers