Het Langstraattoernooi dat werd gehouden in Cultureelcentrum De Werft, is voor de jeugdige Schijndelse judoka’s goed verlopen.
De poules waren leuk ingedeeld, uiteraard op gewicht en leeftijd maar ook was er gekeken, indien genoeg deelnemers, naar de banden. Zo zaten Jochem en Jesse bijvoorbeeld niet bij elkaar ingedeeld en zodoende deden ze allebei weer ervaring op.

Elke judoka kon 3 of soms wel 6 keer een wedstrijd judoën.

Devon Kools, Bjorn Groenendaal, Jesse Spierings, Bert van Straaten en Sophie vd Brand deden voor de eerste keer mee aan een bondstoernooi. Ondanks dat het lijkt op een regiotoernooi was het toch extra spannend.

Devon begon goed, viel goed aan in zijn eerste wedstrijd maar stond er telkens niet goed voor waardoor hij niet kon scoren. Daarna kwam hij sterk terug met mooie heupworpen en won hij de overige wedstrijden met ippon. Hij werd 1e in zijn poule.

Bjorn viel goed aan maar werd helaas overgenomen waardoor de score naar de tegenstander ging. Maar ook hij ging er daarna weer goed tegenaan. Een mooie 2e prijs.

Jesse mocht lekker veel wedstrijdjes draaien, fijn om weer bij te leren. Ook hij werd af en toe overgenomen en moet nog even gaan werken aan zijn balans als hij zelf in zet. Maar hij won toch drie wedstrijden dus dat is een mooi begin: 3e plaats.

Virgile Marinus begon met een winstpartij. Daarna kreeg hij een tegenstander die al wat meer ervaring had en dat werd spannender. Hij verloor deze partij en daarna scoorde hij zelf weer. Hij werd 2e.

Jochem Vorstenbosch en Tenzin van Osch wonnen al hun wedstrijden met ippon en werden beide 1e.

Aaron van Osch begon lekker fanatiek maar werd helaas zelf in een prachtige ippon gegooid door zijn tegenstander. De jongste van allemaal moest even slikken en weer door. Hij won toch nog fijn een wedstrijd dus toch nog een podiumplek op de 3e.

Sophie v.d.Brand viel eveneens goed aan maar liet de jas te vaak los waardoor haar tegenstander op de billen viel i.p.v. op de zij of rug. Ze gaf niet op en won uiteindelijk in een grote poule toch nog een wedstrijd. 5e plaats.

Jelle Wouters won drie wedstrijden en verloor slechts een keer. Hij werd 2e.

Bij binnenkomst was Stijn v.d.Velden al goed wakker (zijn laatste toernooi pas bij de laatste partij 😉 . Hij mocht lekker veel wedstrijden draaien, won er drie en behaalde de 3e plaats.

Bram Kastelijn won een wedstrijd en werd 3e. En ook Rodi Wouters ging er weer helemaal voor maar zijn overname ging helaas mis en werd overgenomen. Uiteindelijk wel twee keer gewonnen net als Bert van Straaten. Bij evenveel gewonnen wedstrijden als een andere judoka in de poule, ging het op punten en helaas hadden Rodi en Bert net minder punten.

De coaches, Bert en Wilco, kijken terug op een geslaagd toernooi omdat alle judoka’s zich goed hebben ingezet en allen minimaal een wedstrijdje hebben gewonnen.
Tenzin DSC_0198 DSC_0212 DSC_0230 DSC_0234  P1080461

bert