Afgelopen zondag werd er in Beek en Donk een JBN toernooi georganiseerd. Sem Dobbelsteen mocht het spits afbijten. Sem won zijn eerste wedstrijd met een mooie overname. De tweede wedstrijd verloor Sem van de latere winnaar. In de herkansingsronde wist Sem de eerste wedstrijd te winnen. Hij won zelfs van de tegenstander die hij twee keer tegen had bij de ZN kampioenschappen. Helaas verloor hij de wedstrijd erna waardoor hij niet mocht strijden om een plaats in de kruisfinale.  Sem heeft goed staan judoën en is weer een ervaring rijker.

Daarna was het de beurt aan de broers Aaron en Tenzin van Osch.
Beide stonden goed te judoen. Ondanks dat Tenzin zich niet fit voelde behaalde hij een eerste plaats door 4 wedstrijden te winnen met ippon (vol punt).
Aaron zat in een poule van 4 judoka’s. De eerste 2 wedstrijden won Aaron overtuigend met ippon. De laatste tegenstander was een bekende tegenstander van Aaron. Hij wist wat hij vooral niet moest doen tegen deze tegenstander. Ondanks goed judo wist Aaron de partij niet te winnen met als resultaat een mooie en verdiende tweede plaats.

Als laatste was Ivy Steenbakkers aan de beurt. Voor het eerst deed ze mee aan een groot toernooi. In haar eerste wedstrijd maakte Ivy een mooi worp waarbij haar tegenstander half op haar rug viel. In de tweede wedstrijd scoorde haar tegenstander een wazari ( half punt). Deze achterstand wist Ivy niet meer in te halen. De derde wedstrijd ging lang gelijk op. Ivy kon moeilijk haar eigen pakking vastpakken en tot aanvallen komen. Hierdoor verloor ze deze wedstrijd op scheidsrechterbeslissing. Ook Ivy is weer een hele ervaring rijker.

Op de foto’s Sem Dobbelsteen in actie:

Prijswinnaars Aaron en Tenzin van Osch