De Schijndelse judoka’s waren al vroeg op pad om deel te gaan nemen aan het regiotoernooi in Den Dungen. In een nieuwe judozaal in het gemeenschapshuis probeerden ze allemaal hun getrainde technieken uit om tot scoren te komen.

Ilona en Noah deden voor de eerste keer mee aan een judotoernooi en gaven allebei goede tegenstand. Ilona vond het zo spannend dat ze na haar eerste wedstrijd even alle spanning met traantjes eruit moest gooien. Maar daarna knalde ze er op los, ze won zelfs twee wedstrijden. Noah gaf niet op en bleef proberen om te scoren. Heel knap want hij zat in een pittig poultje.

Rodi kreeg Jens tegen in zijn poule en dit werd echt spannend. Rodi wist Jens op een gegeven moment helemaal mee te nemen uit balans en scoorde een prachtige ippon met een schouderworp. Ze zaten met drieën in de poule, dus moesten ze twee keer tegen elkaar. De 2e keer liet Jens zich niet zo gooien en gaf hele goede tegenstand.

Jochem en Jamie zaten eveneens bij elkaar. Jamie begon sterk maar kwam even later toch in een houdgreep. Eveneens troffen Elvera en Mingus elkaar op de mat, Ilona en Finn, Stijn en Maurice, Sjors en Devon, Fleur en Jelle. Dus voor sommige was het een leuke onderlinge strijd.

Devon had de dag ervoor iets te hard gefeest op zijn broertjes verjaardag en was hierdoor niet zo fel en snel als anders. Sjors daarentegen gaf zijn tegenstander nauwelijks de kans om vast te pakken. Hij pakte goed vast en zette snel in om te scoren.

Finn vond het vooral gezellig om te strijden, met een lach op zijn gezicht begon en eindigde hij zijn partijtje. Jesse was weer vliegensvlug en scoorde er lekker op los.

Elvera v Kronenburg was deze keer gelukkig goed op gewicht ingedeeld en dit was meteen te zien aan haar scores.

Stijn en Maurice waren een beetje afwachtend, dit was niet nodig geweest. Het is zo jammer als je verliest op te weinig aanvallen, dit overkwam Jamie ook. Luuk v Esch had ook een pittig poultje. En hoewel hij het verliezen even moest slikken, ging hij stug door.

Jelle en Fleur moesten zelfs 3 keer tegen elkaar. Zij zaten met drie judoka’s in een poule en moesten dubbel draaien. Aangezien ze allebei een keer gewonnen hadden, moest de 3e wedstrijd gaan bepalen.

Luuk Peijnenburg voelde ook de spanning bij zijn eerste wedstrijd maar met winst ging hij opgelucht van de mat af. Zijn 2e partij zette hij heel goed in maar kwam een beetje uit balans en nam de ander hem over, heel jammer anders was hij zelf tot mooi scoren gekomen. Fleur en Anouk hadden al hun krachten nodig tegen de jongens. Dit begint toch wel een beetje op te wegen op hun leeftijd. Het mooie is dat ze niet opgeven, die jongens hebben er alles behalve een makkie aan.

Sommige judoka’s kwamen net niet tot scoren maar bleven sportief en gingen eveneens trots met een mooie prijs naar huis.

Aangezien Bert moest stagelopen voor zijn officiële scheidsrechterdiploma, had Bernie bij de eerste groep aan Anouk een fijne assistent coach.

Uitslagen:

1e prijs: Rodi Wouters, Jochem Vorstenbosch, Jesse Spierings

2e prijs: Elvera v Kronenburg, Sjors Mulders, Jens vd Laarschot, Jelle Wouters, Stijn vd Velden

3e prijs: Ilona vd Leij, Jamie Kivits, Luuk Peijnenburg, Anouk Vorstenbosch, Fleur Steenbakkers, Maurice Drost, Luuk v Esch

4e prijs: Mingus v Schijndel, Noah Broeren, Finn v Hommel, Devon Kools

2015-03-29 09.33.13
Anouk en Bernie vragen de jongste judoka’s  wie er zin in heeft en geven korte uitleg

2015-03-29 11.24.25
Luuk in actie

2015-03-29 10.46.08
De jongste deelnemers : Elvera, Ilona, Finn, Sjors, Noah, Devon, Mingus

2015-03-29 11.39.46
Jens, Luuk, Rodi en Jesse

2015-03-29 11.22.07
Rodi en Luuk tegen elkaar

2015-03-29 12.32.02
Luuk, Jochem, Rodi, Maurice, Fleur, Anouk, Jelle en Stijn

ALLEMAAL GEFELICITEERD