De jongere judoka’s namen op zondag 8 februari deel aan het regiotoernooi in St Michielsgestel.

Daar wonnen Bjorn, Tenzin, Virgile, Fleur en Bert al hun wedstrijden. Niek en Jesse maakten het in hun poule helemaal spannend. Zij hadden beiden tezamen met nog een derde judoka evenveel gewonnen wedstrijden en evenveel punten. Onderling hadden ze om de beurt gewonnen en dus moesten de wedstrijden nogmaals gestreden worden. En zelfs daarbij wonnen ze alle drie ‘n keer maar nu kon het op punten beslist worden. Niek had dus heel wat gewonnen maar werd hierdoor 4e en Jesse 2e.
Vinny scoorde met een hele mooie combinatieworp, aapje hangen noemen we die met een lach tijdens de les. En Bram scoorde met de eerste beenworp een knallende ippon. De scheidsrechter vergistte zich en wees de andere als winnaar aan. Gelukkig had Bernie de ippon gezien en kon het snel rechtgezet worden. Maaike begon haar eerste wedstrijd met een prachtige heupworp en scoorde ippon.

Aaron en Mingus waren eventjes vergeten hoe ze ook alweer uit de houdgreep moesten komen ondanks dat we dit afgelopen week hadden geoefend. Elvera zette goed in maar kwam net niet tot scoren. Jochem scoorde een prachtige ippon maar kwam even later zelf ook in zo’n knaller terecht van zijn tegenstander. Annika ging er enthousiast in, soms wel iets te wild maar pakte goed controle bij de houdgreep. Joeri had oudere tegenstanders omdat hij zelf groot is voor zijn leeftijd en in zijn gewicht/leeftijdscategorie anders geen tegenstander had. Het was even flink werken. Ook Wout en Nick zette zich goed in en lieten zich niet zomaar vallen. Jessie viel goed aan maar miste de snelheid om echt te scoren. Jordy en Devon lukte het wel om een ippon te scoren. Bart gaf niet op en bleef aanvallen waardoor hij ook het winnende punt kreeg.

Een drukke morgen voor Bert en Bernie, de laatste groep waren er veel tegelijk, maar de judoka’s hebben weer lekker gewerkt. Op naar het volgende toernooi.

Uitslagen:

1e prijs: Tenzin v Osch, Bjorn Groenendaal, Virgile Marinus, Fleur Steenbakkers, Bert v Straaten

2e prijs: Jesse Spierings, Jochem Vorstenbosch, Bram Kastelijn, Anouk Vorstenbosch, Jordy Schellekens

3e prijs: Aaron v Osch, Bart v Gerwen, Devon Kools, Vinny v Alebeek, Annika Knippels, Maaike vd Wijgert, Joeri vd Wijdeven

Gedeelde 3e prijs: Elvera v Kronenburg, Mingus v Schijndel, Niek Gevers, Jessie Bozelie, Wout vd Heijden, Nick vd Wal

P1080581 P1080582 P1080583 P1080584 P1080591 P1080592 P1080595 P1080602 P1080605 P1080617