Judovereniging Dai Ippo uit Sint Oedenrode organiseerde een vriendschappelijke ontmoeting met verenigingen uit de regio. Met andere verenigingen uit de regio dan onze maandelijkse regiotoernooien werd het toernooi op een leuke sportieve manier opgezet, uiteraard ingedeeld op leeftijd en gewicht en niveau. Met vier scheidsrechters, waaronder Bert van onze vereniging die op 2e Paasdag geslaagd is voor jeugd arbiter JBN Nederland. Maar ook Marvin de la Croes, wereldkampioen, begeleidde de judoka’s op een hele leuke manier op de mat.

Jesse en Jochem waren er helemaal klaar voor ’s morgens vroeg en na het voorstellen van de scheidsrechters gingen ze lekker aan de gang. In de eerste wedstrijd trof Jesse een judoka met meer ervaring  en ondanks dat hij zich goed staande wist te houden verloor hij hem helaas toch. Maar daarna kwam hij sterk terug en scoorde zelfs met een uchi mata (opzwaai heupworp) een prachtige ippon. Jochem keek de eerste partijen goed naar zijn tegenstanders en scoorde eveneens prachtige ippons.

Daarna was de 2e groep aan de beurt en Wilco kwam Bernie te hulp met coachen zodat een ieder een schouderklopje en aanmoediging kon krijgen. Maaike en Sophie zaten in dezelfde poule, leuk als je elkaar zo goed kent als trainingsmaatjes. Lorenzo deed voor de eerste keer mee en vond het super spannend. Op de mat was het eerst even onwennig maar toen hij aan de gang ging waren de zenuwen zo weg. Elke keer als hij won, sprong hij zowat een gat in de lucht. Sven had flinke jongens tegen en daar had hij best wat moeite mee. Hij baalde dat hij er maar een had gewonnen maar hij had heel goed zijn best gedaan, evenals Aaron die ook echt voor goud ging. Na ontvangst van de medaille moest Aaron even slikken maar hij hield zich goed en duwde zijn traantjes snel weg, ook knap voor de jongste van de hele groep. Sjors heeft ook veel bijgeleerd en probeerde zelfs zijn maatje Sven op te beuren toen hij het moeilijk had, dat is ook een compliment waard. Virgile won al zijn partijen met goede en snelle inzet.

In de laatste groep waren alleen Bente en Jens nog beginnende wedstrijdjudoka’s, de overige judoka’s zitten al moeilijkere ingedeeld zodat ze echt judo moeten laten zien en de technieken goed moeten gebruiken. Anouk en Rodi zaten bij elkaar en ondanks dat Anouk goed aanviel was het Rodi die overnam en scoorde. Jens stond ook heel goed te judoën evenals Tenzin. Groot is hij niet maar hij staat zijn mannetje wel, goed in balans en op het juiste moment overnemen of aanvallen. Bente en Bram mogen nog wat feller worden, het gaat net iets te rustig en lief met pakken en aanvallen. Jelle zijn tegenstandster was letterlijk en figuurlijk een koppie groter, hij vloog echt over de mat. Maar zoals altijd, netjes en sportief de mat af terwijl hij wel baalde dat ze net weer te sterk waren. Bij Fleur ging het gelijk op in haar poule en zodoende kwamen er leuke spannende wedstrijden uit.

De hele morgen werden de prijzen uitgedeeld door wereldkampioen, Europees kampioen en Nederlands kampioen Marvin de la Croes. Hij was scheidsrechter op mat 3 en na de laatste groep dus pas helemaal klaar. Onze laatste groep Schijndelse judoka’s gingen met hun paspoort op handtekeningenjacht en mochten ook nog op de foto. Hij nam alle tijd en na vele foto’s regelde Rodi nog even dat Bernie ook met hem op de foto mocht. Hoppekee de lucht in en met een vuurrood hoofd stond onze juf ook op de foto.

1e prijs: Virgile Marinus, Lorenzo van Berkel, Jochem Vorstenbosch, Rodi Wouters, Fleur Steenbakkers

2e prijs: Jens v.d.Laarschot, Jesse Spierings, Sophie v.d.Brand, Tenzin van Osch

3e prijs: Bente en Maaike v.d.Wijgert, Sjors Mulders, Aaron van Osch

4e prijs : Anouk Vorstenbosch, Sven Jansen

5e prijs : Jelle Wouters, Bram Kastelijn

2015-04-19 10.57.14  Jesse en Jochem

2015-04-19 13.09.06 Rodi, Fleur, Jelle, Anouk, Bente, Jens, Bram, Tenzin

2015-04-19 10.06.45 o sae komi / houdgreep

2015-04-19 09.47.53 Jesse in actie

2015-04-19 12.05.11  Sven, Sjors, Aaron, Maaike, Sophie, Lorenze, Virgile

2015-04-19 13.12.52 Op de foto met Marvin de la Croes