Succesvol judoweekend

Het eerste regiotoernooi vond plaats in Veghel. In drie leeftijdsgroepen werden de judowedstrijden gedraaid. Finn van Hommel, Lars vd Laarschot, Nick vd Wal, Mingus van Schijndel, Bente en Maaike vd Wijgert namen voor de eerste keer deel en begonnen vol spanning aan de wedstrijdjes. Maar toen ze eenmaal op de mat stonden, gingen ze er vol tegenaan. Evenals de overige judoka’s. Bente had het zwaar voor de eerste keer met gevorderde judoka’s en ook zus Maaike moest er hard tegenaan maar stond haar mannetje goed op de mat. Finn en Lars moesten tegen elkaar en Finn verraste zichzelf door te winnen “dit had ik niet verwacht van mezelf”. Bjorn won alle partijen waarvan 3 met een ippon. Nick bleef heel goed in balans en scoorde zelfs een yugo door niet op te geven en blijven proberen te scoren. Devon en Vinny kregen elkaar ook tegen en dit leverde nog een leuke strijd op. Mingus, Boyd en Aaron zaten bij elkaar maar als het je eerste wedstrijd is, is dat soms ook weleens fijn, toch een beetje vertrouwd. Boyd bleek de sterkste vandaag, van de hele poule overigens. Ze zaten bij twee felle meisjes in een poule die zich niet zomaar lieten gooien. Gavin en Virgile gingen ook lekker en met hun snelheid wisten ze goed te scoren. Evenals Jochem die de kortste wedstrijd maakte met in 3 seconden een ippon te scoren. Bart en Stan gaven zich niet zomaar gewonnen, ze blokkeerden heel goed. Bert en Tenzin wonnen keurig alle partijen. Jessie was tijdens een wedstrijd haar pakking helemaal kwijt maar kwam gelukkig daarna beter terug. Anouk en Rodi hadden ook een mooi duel, Anouk zette goed in maar Rodi nam twee keer over. Bij Anouk was een wedstrijd verkeerd geschreven door de jury en na de prijsuitreiking toen ze haar 2e prijs al in bezit had genomen heeft ze sportief haar prijs afgegeven aan degene die van haar had gewonnen, dat is wel een vermelding waard. Joeri gebruikte zijn kracht op de juiste momenten en wist snel te scoren. Joey en Jens hadden een paar pittige tegenstanders. Jens wist zijn laatste partij toch fijn binnen te halen met een yugo. Wout scoorde twee maal een ippon en had een tegenstander die hem echt te snel af was met overnames.

Scheidsrechter Bert en coaches Mark en Bernie hebben genoten, verschillende mooie linkse worpen zelfs en ook van het sportieve gedrag van de Schijndelse judoka’s.

Uitslagen:

1e prijs : Bjorn Groenendaal, Virgile Marinus, Boyd Prinsen, Vinny v Alebeek, Jochem Vorstenbosch, Jesse Spierings, Bert v Straaten, Tenzin van Osch, Rodi Wouters, Joeri vd Wijdeven.

2e prijs: Jelle Wouters, Finn v Hommel, Gavin Prinsen, Jessie Bozelie, Wout vd Heijden

3e prijs: Lars vd Laarschot, Joey Bozelie, Aaron v Osch, Devon Kools, Anouk Vorstenbosch, Stan Copier

4e prijs: Maaike vd Wijgert, Nick vd Wal, Bart v Gerwen, Jens vd Laarschot

5e prijs: Bente vd Wijgert, Mingus v Schijndel

 

GEFELICITEERD ALLEMAAL

P1080106 P1080111 P1080115