Op zondag 22 mei hebben de Schijndelse judoka’s deelgenomen aan het druk bezette regiotoernooi in Uden. Er werd op vier matten gestreden, ingedeeld op leeftijd, gewicht en niveau. Verbueken Sports organiseerde het voor de eerste keer en zij hadden in hun sportschool met man en macht veel voorbereidingen getroffen. En omdat er heel veel deelnemers waren, begon het toernooi nog een uurtje vroeger. Dus ook voor scheidsrechter Bert en coaches Anouk en Bernie.

En ook Tjeu, Daan en Juan met daarbij hun trouwe supporters zaten ook om half 9 klaar in de zaal. Maar ze waren niet voor niets vroeg uit hun bed gekomen, want de jongens maakten mooie technieken en scoorde goed. Zoë deed voor de 2e keer mee en was de spanningen dit keer de baas. Boyd maakte het de scheidsrechters niet makkelijk. In maar liefst 3 wedstrijden moest de partij verlengd worden omdat ze gelijkwaardig op gingen. Jasper en Pim zaten bij elkaar in de poule. Pim won de onderlinge partij. Jesse zette soms net wat te vlug en slordig in, maar met zijn snelheid weet hij ook vaak zijn tegenstanders in een houdgreep te krijgen.

Sommige judoka’s deden voor de eerste keer mee op een hoger niveau en daarbij kregen ze flinke tegenstand. Jonathan Steenbakkers moest heel wat technieken uit de kast halen, maar won evengoed als zijn partijen met de hoogste score Ippon. Voor zijn broer Tobias waren de tegenstanders letterlijk een kopje te groot. Maar scoorde wel tweemaal door niet op te geven. Petje af hoor. Sjors zat ook in een gelijkwaardige poule en twee wedstrijden verloor hij net met beslissing van de scheidsrechter. Hij draaide een paar keer heel goed weg waardoor hij geen hoge score tegen kreeg. Jason hield rustig en goed de controle en won al zijn wedstrijden met een ippon. Dalina won een wedstrijd met een houdgreep.

In de laatste groep waren Quinn en Jordy aan de beurt. Jordy nam zijn tegenstander over met een mooie worp. Quinn had zich bezeerd aan zijn hoofd maar gaf niet op en ging er weer vol tegenaan.

Met trotse gezichten op het podium namen ze allemaal de mooie prijs in ontvangst.

1e prijs: Juan Schevers, Zoë Appelman, Jesse Spierings, Jonathan Steenbakkers, Jason van Vliet

2e prijs: Tjeu v Eerd, Daan vd Heuvel

3e prijs: Dalina Coort, Gavin Prinsen, Jordy Schellekens, Quinn Gloudemans

4e prijs: Boyd Prinsen, Pim Verhofstad, Sjors Mulders

5e prijs: Jasper Schellekens, Tobias Steenbakkers

P1100520 P1100522 P1100524 P1100528 P1100530 P1100532 P1100533