Maandag 26 juni werd Rik de Crom in de bloemetjes gezet vanwege het behalen van de 3e dan op zondag 25 juni. Rik werd door voorzitter Yvonne Broeksteeg-van Helvoort toegesproken. Zij gaf aan dat Rik al vele jaren met veel inzet bezig is geweest om tot dit bijzondere resultaat te komen. Hij deed dit samen met zijn trainingsmaatje Danny Bolwerk. Het behalen van de “San” dan door een lid van onze vereniging is erg bijzonder. Nadat Danny eerder dit jaar de 3e dan behaalde, zijn Rik en Danny de enige twee judoka’s in ruim 20 jaar die tot deze dan-graad zijn gekomen.

De regels voor het behalen van deze dan zijn erg streng en alle technieken moeten tot in perfectie worden uitgevoerd. Het wordt daarnaast nog extra lastig als de eisen voor het examen tussendoor worden aangepast. Toch kwam Rik tot dit mooie resultaat, wat veel complimenten verdiend.

Rik wist zijn zwarte band te behalen in 2015, de tweede dan behaalde hij in 2019 en nu in 2023 heeft hij dus de 3e dan behaald. Rik starte in 2004 met judo.

Hieronder de foto’s van de huldiging.