Zondag 11 oktober, een succesvolle judodag voor de Schijndelse judoka’s met als topper van de dag Tenzin van Osch. Hij deed mee aan de Zuid Nederlandse Kampioenschappen tot 12 jaar  en werd eerste in zijn gewichtsklasse.

Hij is elf jaar oud, niet de grootste voor zijn leeftijd maar wel snel en sterk. Met 6 jaar begonnen met judo en altijd erg fanatiek tijdens het trainen. En ook bij wedstrijden geeft hij nooit op. Met regelmaat staat hij op toernooien in een zwaardere gewichtsklasse als ze weer geen tegenstanders voor hem hebben van zijn eigen gewicht. Af en toe weleens slikken want dan zijn ze meestal ook sterker. Maar met zijn positieve instelling en die van zijn ouders, ‘kom op jongen, daar leer je ook weer van’ blijft hij er veel plezier in houden. Vele uren in de week staat hij op de judomat en zijn harde trainen werd nu beloond met een mooie medaille en de felbegeerde titel Zuid Nederlands Kampioen.

Dat hij deze week een beetje op zijn eten en drinken moest letten om niet in een hogere klasse te moeten uitkomen, was voor hem geen probleem. Hij was dan ook keurig op gewicht. Zijn eerste wedstrijd won hij met twee waza-ari’s. In de tweede wedstrijd versloeg hij zijn tegenstander met een ippon. Op naar de finale dus. In de finalewedstrijd kreeg hij zijn tegenstander in de houdgreep en scoorde hiermee een waza-ari. De gouden medaille was binnen !

Tenzin ZN podium okt 15 Tenzin zn okt 15 Tenzin ZN en Bert okt 15