Afgelopen zondag was het een spannende maar succesvolle dag voor Aaron van Osch en Juan Schevers tijdens de Zuid Nederlandse Kampioenschappen. Met een mooie zilveren en bronzen medaille sloten zij de dag goed af.

Maar ook Nina Schevers en Sem Dobbelsteen stonden op de judomat. Nina mocht als eerste beginnen in haar poule tot 32 kilo. Ondanks dat ze stevig stond, werd ze in haar eerste wedstrijd verrast door haar tegenstander. Ze verloor de wedstrijd met een ippon. In haar tweede wedstrijd kon Nina  goed weerstand bieden, maar verloor ook deze wedstrijd met een ippon. Ondanks de 2 verliespartijen is Nina een hele ervaring rijker.

Sem deed mee in de klasse tot 30 kilo. In zijn eerste wedstrijd probeerde Sem stevig te staan en goed aan te vallen. Helaas was zijn tegenstander een stukje sterker. Hij verloor de wedstrijd met een ippon. Na lang wachten mocht Sem in de herkansingsronde zijn tweede wedstrijd judoën. Deze won Sem overtuigend met een ippon. Daarna was hij een wedstrijd vrij geloot. Helaas kwam Sem toen weer uit tegen de tegenstander uit de eerste wedstrijd. Ondanks dat hij ook deze wedstrijd niet had gewonnen,  behaalde Sem een zevende plaats.

Na de middagpauze waren Aaron en Juan aan de beurt.
Aaron zat in een poule van 4 judoka’s.  De eerste wedstrijd won Aaron snel en overtuigend. Ook de tweede wedstrijd won hij snel met een ippon. De derde wedstrijd was de finale van de poule. Zijn tegenstander had ook nog alles gewonnen.  Helaas bleek deze tegenstander een maatje te groot te zijn. Aaron verloor de wedstrijd met een ippon.  Zo behaalde hij een mooie tweede plaats.

Juan was als laatste aan de beurt. Juan won zijn eerste partij met een houdgreep.  De tweede wedstrijd verloor hij met een ippon.  De derde wedstrijd was de wedstrijd om de derde plaats. Juan kwam snel achter te staan met een wazari. Iets later in de wedstrijd wist hij zijn tegenstander goed uit balans te halen, door te sturen en vol op zijn rug te krijgen.  Zo behaalde Juan een derde plaats in zijn poule.

Een dag eerder stond Tenzin van Osch in Emmen heel goed te judoën tijdens de Open Drentse Kampioenschappen, hij werd eerste en ging eveneens met een mooie medaille naar huis.