Zondag 22 oktober gingen we met 4 judoka’s naar de District kampioenschappen in Gilze, in Sporthal Achter de Tuintjes. Onder leiding van coaches Susan, Rik en Danny deden Juan Schevers, Lars Wijnakker, Vinny van Alebeek en Kain van Osch voor het eerst mee aan de Zuid Nederlandse kampioenschappen. In tegenstelling tot een regiotoernooi of een JBN opstaptoernooi, waar ze vaak met poulesysteem werken, wordt hier gespeeld in een knock-outsysteem. Dat betekent bij twee verloren partijen dat je helaas niet in de prijzen zal vallen.

Juan begon zijn eerste partij goed met een sterke houdgreep en behaalde een ippon. De tweede partij verloor hij met een ippon, waardoor hij in de verliezerspoule kwam. Daarin heeft hij zich goed terug gevochten met wederom een houdgreep (ippon) en een partij gewonnen door beslissing van de scheidsrechter, omdat hij beter en meer had aangevallen. Bij de laatste partij om de derde plaats had Juan helaas wat strafpunten omdat hij om de nek van de tegenstander pakte. Daardoor verloor hij. Heel goed gedaan voor de eerste keer en een mooie 5e plaats behaald.

Lars was in de eerste partij vrijgeloot. Door het lange wachten kwam hij in de tweede partij nog moeizaam op gang, maar Lars viel meer aan dan zijn tegenstander en won verdiend de partij. In zijn derde partij hield hij zijn tegenstander stevig op de mat vast en won met een ippon. In de wedstrijd daarna was tegenstander te sterk en verloor hij met een ippon. Zo moest hij direct de wedstrijd voor de derde plaats judoën. Hierin viel zijn tegenstander meer aan. Met een mooie 5e plaats kan ook hij terugkijken op een goed toernooi.

Vinny kreeg in zijn eerste partij direct een sterke houdgreep tegen waardoor hij verloor met een ippon. Hij kwam hierdoor al snel in de verliezerspoule, maar hij ging er weer vol voor. In zijn tweede partij kwam hij sterk terug en wist een paar mooie wazari’s te scoren. In zijn derde wedstrijd won hij overtuigend met een goede houdgreep en won met een ippon. In de partij hierna was zijn tegenstander helaas een tikkeltje beter en verloor hij met een wazari. Heel goed gedaan voor de eerste keer en een mooie 7e plaats.

Kain begon sterk en won zijn eerste partij met een wazari. In zijn tweede wedstrijd was hij ook zijn tegenstander te sterk af en won hij overtuigend met een ippon. In zijn derde partij hield Kain zich goed staande en maakte hij mooie aanvallen. Jammer genoeg viel er toch een beslissing van de scheidsrechter in zijn nadeel. De laatste partij ging om een derde plaats. Kain bleef goed aanvallen, maar pakte helaas ook een paar strafpunten. De winst ging naar zijn tegenstander. Ook goed staan judoën en een mooie 5e plaats weten te behalen.

De judoka’s zijn nu zeker weer een ervaring rijker. Op naar het volgende toernooi.

Bedankt Danny Bolwerk voor het mooie verslag.